Verzeker je Harley Davidson motor

Het verzekeren van uw geliefde Harley Davidson motor is maatwerk. Een gemiddelde Harley Davidson motor begint ongeveer bij €9.000, begrijpelijk dus dat u deze aankoop goed beschermd wilt hebben.

Maar wat is nu de juiste dekking voor uw motor? Om hier antwoord op te kunnen geven kijken we naar de verschillende mogelijkheden:

WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering

Een motorverzekering wordt in eerste instantie gesloten om u te beschermen tegen hoge kosten. Wanneer u een ongeluk veroorzaakt, kan een ander hierdoor veel schade oplopen. Daarom is een WA verzekering verplicht, zonder deze verzekering mag de motor de weg niet op. De kosten voor de schade die u bij een ander maakt worden op u verhaald. Wanneer u WA verzekerd bent , vergoedt uw verzekeraar de schade die u bij een ander aanricht. Schade aan uw eigen motor moet u in beginsel zelf betalen.

Beperkt Casco Verzekering

Eigenlijk bestaat deze verzekering uit twee verschillende dekkingen. Ten eerste de verplichte WA verzekering. Het tweede deel is de beperkt casco. Je krijgt een uitkering bij schade aan jouw motor door een aantal opgesomde schadeoorzaken:

o       Brand

o       Ontploffing

o       Stormschade en hagelschade

o       Natuurrampen

o       Bliksemschade

o       Aanrijding met loslopende dieren

o       Diefstal, oplichting en joyriding

De WA beperkt casco biedt een ruimere dekking, maar de premie is natuurlijk ook hoger dan de WA motorverzekering.

Allrisk dekking

Bij een ongeval door jouw schuld krijg je met de WA beperkt casco niet jouw eigen schade uitgekeerd. De schade aan uw eigen motor wordt wel gedekt bij een all risk motorverzekering. In plaats van de beperkt casco kiezen voor de all risk verzekering is dus zeker een toevoeging wat betreft de dekking. Ook hierbij geldt weer dat de all risk motorverzekering duurder is. Het aantal schadevrije jaren die u heeft opgebouwd kunnen er voor zorgen dat het verschil heel klein is.

Taxatie rapport

Wij raden in bij een groot aantal Harley Davidson motoren aan om een taxatierapport op te laten maken bij een allrisk dekking, zodat er bij totaalverlies van de motor geen discussie over de (dag)waarde ontstaat.

Schorsen van de motor

Wanneer u de motor schorst is deze niet meer verzekerd en mag deze ook niet de weg op. Bij een eventuele brand of diefstal (ook op een winterstallingsadres) is de motor niet verzekerd. De motor wordt namelijk uitgesloten op eventuele andere verzekeringen.

Winterstop

Als u niet in de winter rijdt, kunt u ook geen ongelukken veroorzaken. Voor verzekeraars betekent dit een lager risico. De winterstop zorgt voor een  maandelijks (het hele jaar door) winterstop korting op uw motorverzekering.

In de wintermaanden is er een beperkte casco dekking zodat de motor wel verzekerd blijft in de winterstalling. Gaat u toch de openbare weg op en u veroorzaakt schade? Dan bent u niet verzekerd, ook schade die u veroorzaakt aan andere is dan niet verzekerd.

Schade opzittende verzekering

De schade-opzittendenverzekering keert een bedrag uit aan de opzittenden van de motor bij schade ten gevolge van een ongeval. Het kan gaan om materiële schade en letselschade. Vooral voor de motorverzekering is dit een goede toevoeging. In tegenstelling tot de ongevallen-opzittendenverzekering keert de schade-opzittendenverzekering de werkelijke schade door een ongeval uit in plaats van eenmalig een vast bedrag. Bij letselschade kan het bedrag sterk oplopen.

Er komt heel wat bij kijken om uw geliefde voertuig op de juiste manier te verzekeren. Wij staan dan ook altijd klaar om u hier verder in te helpen. Wij nemen graag de tijd voor u, dus werken wij enkel op afspraak.

Voor een snelle offerte kunt u bij ons op de website met een paar klikken zien wat de premie zal zijn.